dag 13; do 13 mei; naar Deggendorf; 1.254 km - Reisverslag uit Deggendorf, Duitsland van Henk Bentum - WaarBenJij.nu dag 13; do 13 mei; naar Deggendorf; 1.254 km - Reisverslag uit Deggendorf, Duitsland van Henk Bentum - WaarBenJij.nu

dag 13; do 13 mei; naar Deggendorf; 1.254 km

Door: henkfietstnaarjeruzalem

Blijf op de hoogte en volg Henk

13 Mei 2010 | Duitsland, Deggendorf

Regensburg deed vanochtend zijn naam eer aan. Ik was nog maar net opgestaan of het begon weer te plenzen. Dus opnieuw de tent nat ingepakt en toch maar op de pedalen gestapt in de hoop dat het droog zou worden.

Het vermelden waard is nog dat ik Regensburg verliet over de oudste stenen brug van Duitsland, nl die over de Donau, gebouwd in het jaar 1135 (wel veel kinderhoofdjes, niet gebouwd voor fietsers).

Rond 11.00 uur werd het eindelijk droog. Inmiddels had ik koffie gedronken in Wörth am Donau (Wörth am Main had ik al gehad) waar ik in het cafe vernam kwam dat het vandaag "Christi Himmelfahrt" is. Uiteraard ook in Duitsland een vrije dag. Ik vond het al zo rustig op de weg.

Vandaag is het ook "Vatertag", nadat het afgelopen zondag "Muttertag" was. Dat vernam ik van een duitse mountainbike fietser uit Espenau bij Kassel waar ik een 25 km mee samenfietste. Zijn naam is PETER SANDROCK en hij fietst in 5 dagen een rondje van ruim 600 km. Hij heeft mijn website adres dus ik doe hem even de groeten: Peter: vielen dank für ihre Gesellschaft und ihre Gemütlichkeit. Es machte daß ich das fahren in der Regen genau vergaß. Und noch eine gute Fahrt!

Gelukkig had ik vandaag de wind achter zodat ik met gezwinde spoed over en langs de dijken van de Donau vloog. Mijn gemiddelde snelheid lag op 18.2 km per uur. Ik heb 91 km gefietst zodat ik precies 5 uur op de fiets gezeten heb (alles met dank aan de fietscomputers). Ik heb er nl 2, nl 1 voor het dagtotaal en 1 voor de tussenafstanden (als bijv. het route boekje aangeeft over 5 km rechtsafslaan, dan kan ik mijn 2e teller op nul zetten en weet ik precies wannneer ik rechtsaf moet
slaan).

Het doel was Deggendorf en dat bereikte op rond 16.00 uur. Precies op tijd want een kwartier later begon het weer te plenzen en dat doet het nog steeds. Ik logeer in Gasthof Höttl, op het marktplein van het stadje.

Toen ik op mijn kamer mijn flatschreen aanzette kwam ik midden in een oude show van Rudie Carell terecht, hij was een soort nieuwslezer met allemaal korte sketches, met veel inhaken op (oude) aktualiteit. Een soort Andre van Duin maar dan op hoger nivo.

In het Gasthof is het een gezellige boel. Op dit moment dat ik dit zit te tikken achter de balie van de receptie (met toestemming uiteraard) worden eruit volle borst liederen gezongen in het cafe van het Gasthof. Alle kelen zijn dan ook uitermate gesmeerd met grote hoeveelheden bier. Vrijwel iedereen zit met halve liters voor zich die erin redelijke snelheid doorheen gaan. Zelf drink ik ook veel bier maar dat heeft vanzelfsprekend een goede reden: dat is om het vocht in mijn lijf weer aan te vullen want door al dat fietsen, zeker in de regen, tranpireer je veel. Daarbij speelt wel een rol dat het het bier hier erg goed smaakt (of misschien komt dat laatste wel omdat je dorst hebt, kortom wat is oorzaak en wat is gevolg).

Morgen naar Passau, ongeveer 60 km, niet zo´n grote afstand, maar de regenkans is morgen 95%, dus lijkt het me wel aardig om wat meer van de stad te gaan bekijken.

Alette: over die step en de bepakking: aan weerszijden van het voorwiel hangen tassen, boven het achterwiel is een rek waar een rugzak op vastgemaakt kan worden, is dus wel een groot formaat step.

Mary: ik ben blij dat je nog kan lachen, met al die regen is het lachen me al een paar keer vergaan.

Reina: ik spreek je nog wel aan de telefoon. Goed te weten dat jullie het naar je zin hebben.

• 13 Mei 2010 - 20:24

Foke:

Ik leef met je mee!

Hierbij nog wat nieuws dat de gemoederen hier bezighoudt: er is een vliegtuig gecrasht bij de landing in Tripoli, Libië, met 104 inzittenden waarvan ca. 70 Nederlanders. Allemaal verongelukt,behalve 1 jongetje van 9, dat de ramp- wonderbaarlijk - heeft overleefd.

Blijf lachen, ondanks de regen!

Groeten van Foke

• 13 Mei 2010 - 21:08

Wim V D Born:

Henk.
    Ik volg je niet elke dag, maar tot nu toe heb je er al weer een heel eind opzitten.
    Heb je het orgel in de kerk van Passau nog gehoord?
    Verder wensen wij beiden je nog een hele goede reis met veel kijk en fietsplezier toe

• 13 Mei 2010 - 21:32

Hans:

dat reina het goed naar de zin heeft in wales begrijp ik wel enige jaren terug hebben wij daar ruim 10 dagen een autorit gehad en gezien dat het leven in de pubs niet alleen met bier maar ook met veel gezang een jolige boel is. henk drink niet teveel duits bier want dan krijg mijn omvang. groet hans

• 13 Mei 2010 - 21:52

Reina:

Miep heeft het echt met je te doen in al die regen....Hartelijke groeten van haar.Morgen hier weg en we zullen dit pittoreske dorpje zeker missen met de gezellige pub.Nog vier dagen op een andere stek.Nou Henk sterkte morgen in de regen...och wie weet valt het reuze mee. Liefs van Reina

• 14 Mei 2010 - 04:29

Yme Van Den Born:

Beste Henk
    Jammer al die regen in Regensburg...
    Ik beloof je veel zon als je naar Cyprus komt, je krijgt zoveel zon dat weer terug verlangd naar de regen....
    Veel sterkte
    Yme en Eleni

• 14 Mei 2010 - 14:14

Yvonne:

Hallo Henk,

Even een reactie op jouw mail.Wat een regenreis is het tot nu toe. Ik hoop dat je niet veel last van de kou hebt, maar daar zal je hopelijk rekening mee gehouden hebben. Ik zou graag willen, dat wat jij nu doet dat ik dat over een tijdje ook weer kan, maar dat begrijp je misschien wel.Wel Henk houdt de moed erin en veel plezier

van Yvonne

• 14 Mei 2010 - 16:52

Janneke:

Hallo Henk.ik weet ook wat regen is want ik was 3 dagen op terschelling en daar was het ook regen en storm!!!Vandaag je klok weer opgetrokken alles is prima thuis.Jammer dat het weer niet erg mee werkt maar je schiet toch al aardig op.Lees je ook nog wel eens een nederl.krant of heb je alles via internet?Ik wens je nog een prima dag van Passau af en tot mails maar weer.